What's this?

You are probably thinking "what the %#($&%#&$%&(#&% is RoundedG-net". Well, I can tell you right away that this site will not really be of interest to anyone not familiar with the dutch language. If you don't have anything to do and you would like some information about vacuum cleaners, click here. If vacuum cleaners are not where your interest is, you might want to try here. Good luck and have fun exploring the web.

Maar wat is het dan WEL?

RoundedG-net is een netwerk opgezet ten behoeve van het algemeen nut - niet dus. Eigenlijk is het gewoon het geestelijk werk van een aan grootheidswaanzin lijdend ventje woonachtig te soest. Rik de Groot, ja, Rik de Groot, dit is geen woordspeling natuurlijk, dat een groot aantal van deze letters voorkomt in RoundedG is louter toeval. Maar goed. Hoe je het uit moet spreken is een raadsel. Iedereen heeft wel een vermoeden natuurlijk, maar in het openbaar durft niemand dat soort onnatuurlijke klanken voort te brengen.

RoundedG is dus een klein netwerkje gebaseerd op FidoNet-technologie. FidoNet is een iets groter netwerkje, maar toch nog behoorlijk wat kleiner dan Internet. Het wordt gebruikt voor de uitwisseling van echomail, een vorm van elektronische post vergelijkbaar met Usenet newsgroups.

In RoundedG gaat het erom zo weinig mogelijk te zeggen met zoveel mogelijk woorden. De inhoud van de berichten dient ook beslist niet serieus te worden genomen.

Wil ik het ook?

Dat ligt eraan. Als je van onzin en zwakzinnig gekeuvel houdt, en je hebt een modem, dan kan je met wat (niet al te) eenvoudige software "lid worden" van RoundedG-net.

Dat "lid worden" houdt eigenlijk alleen in dat je naam in de RoundedG-nodelist komt te staan, en dat je om de zoveel dagen Rik (of Sander, of Roy, of wie dan ook) belt om je nieuwe berichten op te sturen, en de door ons geschreven berichten weer op te halen. Dat ophalen doe je met een "mailer". Als je geen flauw benul hebt wat een mailer is, bel dan eens naar 035-6010710 en roep de sysop uit z'n bed. Hij legt je (ongetwijfeld) graag uit hoe het allemaal in elkaar steekt.

Als je al bekend bent met het FidoNet of een netwerk dat gebruik maakt van FidoNet-programmatuur, dan had je dit alles natuurlijk allang begrepen. Anyway, lees verder om te zien wat er allemaal in de aanbieding is.

O wacht, voor ik het vergeet: klik hier voor de lijst van INTERNET.028-lezers met een homepage. Ik vergeet steeds de URL van die pagina, en dit ging toevallig over FidoNet dus heb ik het hier even tussengeparkeerd.

Waarover hebben jullie het zoal?

Eigenlijk hebben we het nergens over, maar Rik heeft wel een groot aantal berichtengebieden voor ons samengesteld zodat we onze onzin echt overal kwijt kunnen. Je moet niet raar opkijken als het in RG_PROGRAMMEREN over stofzuigers gaat, terwijl in RG_INTERNET hevig gedebatteerd wordt over het wilde seksleven van een komkommer.
RG_CHATTEN    [Ned] Chatten met Rik en zijn metgezellen
RG_MUD      [Ned] Multi-user-dungeons.
RG_ASTRO     [Ned] Astrologie en -nomie
RG_TEST      [Ned] Experimenten
RG_SYSOP     [Ned] Sysoppen, hupsen en hoosten
RG_MAILERS    [Ned] FMail haters-echo (-:
RG_PROGRAMMEREN  [Ned] Programmeren
RG_MIRTHE     [Ned] Het beste onder de onzin!
RG_HARDWARE    [Ned] Harde waren!
RG_INTERNET    [Ned] Internet goeroes
RG_LINUX     [Ned] Linux - het enige echte 32-bit OS
RG_NEWS      [Ned] Nieuws op RdG-gebied
RG_TI       [Ned] Technische informatica
RG_MEDIA     [Ned] Koeien zijn paranormale beesten  
RG_ELECTRONICA  [Ned] Elektronika

Naast deze echomailgebieden is er ook de mogelijkheid tot het verzenden van Netmail - privé-post als het ware. Zogauw je de software geinstalleerd hebt kom je daar vanzelf wel achter.

Wie zijn jullie eigenlijk?

Wij zijn voornamelijk Rik, Sander, Marcel, Rene (niet te verwarren met Rene), Roy, Eric, Barbara, Mirthe, Patrick, Luuk en Frank, maar misschien zie ik nog iemand over het hoofd. Ik ben trouwens Frank. Sommigen onder ons hebben een meer of minder flitsende homepage op het Internet in elkaar geflanst, Marcel doet verwoede pogingen dat allemaal bij te houden. Waar hij dat ook al weer deed ben ik vergeten, maar dat maakt niet uit, ik heb namelijk zelf ook een lijstje gemaakt, dat vind je hier.

En waar vind ik jullie?

Hier. De RG_NODELIST. Het telefoonboek, als het ware.

Ja, ik wil!

Ben je helemaal in de stemming? Leuk, dan zien we je graag terug in RG_CHATTEN, of een van de andere berichtengebieden. Als je nog geen RoundedG-nummer hebt gevonden, kijk dan eens hier waar je RoundedG-net vinden kan. Je kan natuurlijk ook in de nodelist een telefoonnummer opzoeken.

Tot ziens in RG_CHATTEN!